۹ گجت که زندگی بدون آنها سخت می شود !
شکارساز دود
آشکار ساز دود برای اولین بار در دهه ۱۹۶۰ میلادی و توسط Duane Pearsall اختراع شد که به گفته خودش و به گزارش مجله Popular Mechanics ، این اختراع به صورت تصادفی و در حین تلاش برای تولید وسیله ای در اتاق تاریک ظهور عکس اتفاق افتاده .
امروزه وجود این گجت در بسیاری از مراکز دولتی و ساختمانهای چند طبقه و آسمانخراش ها در راهرو و اتاق ها لازمه . در واقع پیشگیری بهتر از درمانه چون در این ساختمان ها اگر اتفاق ناگواری مثل آتش سوزی بیفته تا امداد و نجات و آتش نشانی دست به کار بشن باید خاکستر افراد رو جمع کنند . پس به محض حس شدن دود توسط سنسور آن ، هشدار میده تا بررسی های لازم به عمل بیاد .
۲ – کنترل کننده آب و هوا
اگه به کولر و بخاری های جدید دقت کرده باشید حتما دیدید که می تونید درجه حرارت یا برودت محیط کار و یا منزلتون رو کنترل کنید . خب این کار همه جوره خوبه ، چون هم در مصرف برق و آب کشور صرفه جویی میشه و هم در هزینه شما .
این گجت رو قطعا در آینده بیشتر میبینید چون وضع آب و هوای کره زمین بدجوری ب هم خورده .
۳ – موزیک پلیر
به شخصه یادم هست که کوه می رفتیم و افرادی رو با رادیو ضبط های بزرگ می دیدم که آهنگ گوش می کردند . این کار یه خوبی داشت یه بدی . از یک طرف حال و هوای کوه رو متحول می کرد اما از طرفی اگه کسی دوشت نداشت اون آهنگ رو گوش کنه باید منتظر می موند تا از هم دیگه فاصله می گرفتند . با ظهور موزیک پلیرها و هدفون ، گوش کردن به موزیک کمی شخصی تر شد .
از یه بعد دیگه می تونیم بگیم این گجت های دوست داشتنی و البته کم حجم شرایط رو برای ذخیره هزاران ترانه مهیا می کنند و ما هیچ وقت دوست نداریم اونا رو از دست بدیم . ضمن اینکه از این گجت گاهی برای یادگیری Learning در انگلیسی نیز استفاده می شود .
۴ – ماشین حساب
خب قبلا که ماشین حساب در کار نبود از چرتکه استفاده میشد همین الان هم ر برخی نقاط هنوز از چرتکه استفاده میشه اما مسلما ماشین حسابها در بسیاری از کسب و کارها عصای دست فروشنده و بازاری محسوب میشه . هرچند برخی محاسبات دم دستی با ذهن صورت میگیره اما ماشین حسابها فقط برای ضرب و تقسیم ساخته نشده اند . برخی از آنها انتگرال هم می گیرند و شکل موج نمایش می دهند .
در هر صورت هنوز ذهن انسان آماده حذف این گجت از زندگی روزمره نشده .
۵ – تلفن
قبل اینکه تلفن اختراع بشه مردم با نامه با هم در تماس بودند و برای اینکه یک پیغام کوتاه رو به فرد مقابل برسونند باید روزها و هفته ها صبر می کردن تا برسه حالا جواب نامه رو قطعا ماه بعد دریافت می کردند . اما به لطف اختراع تلفن توسط گراهام بل و در نتیجه گوشی موبایل بسیاری از اطلاعات در عرض چند ثانیه به مردم رسونده میشه .
طبق تحقیقاتی که در سال ۲۰۱۰ صورت گرفت بیش از ۸۵ درصد مردم آمریکا تلفن همراه داشتند که امروز قطعا این رقم بیشتر شده . برای اینکه بفهمید اگر این گجت از زندگی بشر حذف شه چی میشه کافیه ۲ روز گوشی موبایلتون رو بذارید تو کشو و درش رو قفل کنید و البته کلیدش رو قورت بدید !
۶ – ساعت
آقا ببخشید ساعت چنده ؟ این جمله سوالی رو بارها و بارها یا ازتون پرسیدن یا پرسیدین . همین خودش اهمیت دانستن زمان در موقعیت های مختلف رو نشون میده . هرچند امروزه اکثرا برای دانستن زمان به گوشی موبایل خود رجوع می کنند اما به هرحال اختراع گجتی به نام ساعت بوده که به اینجا کشیده شده . توضیح اهمیت ساعت بیشتر از این لازم نیست .
۷ – خودپرداز یا ATM
صف های طولانی بانک رو در چند سال گذشته به خاطر بیارید . دوست دارید بازهم برگردید به اون دوره ؟ من که واقعا مخترع دستگاه خودپرداز یا ATM که اختصار ۳ کلمه Automated teller machine هست رو دعا می کنم . مخترع این دستگاه John Shepherd-Barron می باشد که خدمت بزرگی به جامعه بشری کرد .
نقد کردن حسابی که فقط چند تا رقم رو نشون میده ، چک کردن موجودی حساب و انتقال پول به دیگران و پرداخت قبوض و … کارهاییست که خودپرداز در هر موقع از شبانه روز قادر به انجام هستند و لحظه ای فکر کنید این همه امکانات از ما گرفته شوند !
۸ -کامپیوترها
حساب و کتاب ، اینترنت ، تجارت ، آموزش ، ارتباطات ، ذخیره اطلاعات ، نمایش فایل های صوتی و تصویری و هزار و یک کار دیگه با کامپیوتر انجام میشه !
۹ – نمایشگرهای مایع
قبل از اختراع نمایشگر های کریستال مایع یا همان LCD ، تلویزیونها هم حجیم بودن و هم سنگین که به لطف این اختراع هم سبک شدند و باریک . از طرفی کیفیتی که این نمایشگرها در اختیار ما می گذارند غیر قابل چشم پوشی است . این نمایشگرها زمینه رو برای ظهور آیپد ، آیفون و چندین و چند گوشی و تبلت و لپ تاپ با برندهای مختلف مهیا کردند .
نمایشگرهای CRT امواج مغناطیسی قدرتمندی رو در اطراف خود ایجاد می کردند تا به شما چیزی رو نمایش دهند اما در کریستال مایع اینگونه نیست .
نظرات شما عزیزان: